وسواس فکری

وسواس فکری

 وسواس فکری :درمان وسواس فکری موضوعی میباشد که در این نوشته به بررسی آن می‌پردازیم. مطالعات اپیدمیولوژیک اخیر نشان داده میباشد که وسواس فکری (OCD) چهارمین اختلال روانپزشکی شایع (پس از سوء مصرف مواد، فوبیاهای خاص و افسردگی شدید) میباشد. OCD اغلب 1 اختلال مزمن میباشد که در گونه عدم تشخیص و درمان متناسب عوارض قابل توجهی درست کردن میکند.

درمان وسواس فکری (درمان اصلی) شامل درمان شناختی رفتاری و مدیریت دارو میباشد. علی‌رغم روش‌های درمانی مؤثر، بسیاری از بیماران فقط 1 جواب جزئی نشان می‌دهند یا به داروهای موجود مقاوم هستند. برای این افراد، تعدادی از درمان های جایگزین و تجربی وسواس فکری، امید جدیدی را ارائه میدهد.اختلال وسواس فکری (OCD) 1 اختلال شایع، مزمن و طولانی مدت میباشد که در آن فرد افکار (وسواس) ویا رفتارهایی (اجبار) غیرقابل کنترل و تکرار شونده دارد که میل به تکرار آنان را دارد. افراد مبتلا به OCD امکان دارد علائم وسواس، اجبار یا هر 2 را داشته باشند.

این علائم می تواند در پایان جنبه های زندگی همچون کار، مدرسه و روابط شخصی تداخل درست کردن بکند. وسواس فکری، اصرار یا تصاویر ذهنی مکرر میباشد که سبب اضطراب میشود. علائم رایج عبارتند از:

ترس از میکروب یا آلودگی
افکار ممنوعه یا تابو ناخواسته شامل رابطه جنسی، مذهب یا آسیب
افکار پرخاشگرانه نسبت به دیگران یا خود
داشتن چیزهایی متقارن یا در نظم کامل
درمان وسواس فکری

وسواس فکری

وسواس فکری

درمان وسواس فکری با روان درمانی

درمان روان‌پویشی

درمان روان‌پویشی، یکی از رویکردهای موثر در درمان وسواس فکری و عملی میباشد. هدف اصلی این درمان، شناسایی و حل تعارضات درونی فرد میباشد که به شکل ناهوشیار و ناخودآگاه در بروز وسواس موثر میباشد. درمان روان‌پویشی بر این اصل تمرکز دارد که وسواس‌و رفتارهای ناشی از آن برگرفته از نیازها و تمایلات ناهشیار فرد هستند.

در این روش، با تحلیل روابط فرد با خود، دیگران و جهان اطراف، سعی می‌شود تا الگوهای ناهشیاری که به وسواس منجر شده‌اند، روشن شوند. در این روش، از راه بحث‌ و تفسیر رویاها، فرد را به درک عمیق‌تری از خود و عوامل ناهشیاری که در پشت وسواس قرار دارند، می‌رساند. به علت ماهیت عمیق و پیچیده رویکرد روان‌پویشی، این درمان معمولا وقت بر میباشد و برای نتیجه گرفتن میبایست به شکل مداوم ادامه پیدا بکند.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری (CBT) به شما یاری میکند تا با مثبت اندیشی، مشکلات خود را مدیریت نمایید. شما را از الگوهای رفتاری غیر مفید رها میکند. پیشگیری از مواجهه و جواب (ERP) نوعی از CBT میباشد که برای درمان OCD استفاده میشود. شما یاد می گیرید که محرک های افکار و رفتارهای خود را درک نمایید. این اجازه میدهد تا افکار وسواسی بدون خنثی نمودن آنان با رفتارهای اجباری رخ بدهند.

به این حالت قرار گرفتن در معرض درجه بندی می گویند.
اول با موقعیت هایی آغاز می نمایید که کمترین اضطراب را برای شما درست کردن می کنند. اینکار را پیش از رفتن به سمت افکار دشوارتر انجام می بدهید. درمان می تواند دشوار باشد و امکان دارد ترسناک به پیشنهاد برسد، ولی افراد بهتر میشوند.

مواجهه و جلوگیری از جواب (ERP)

روش رویارویی و جلوگیری از جواب (ERP) یکی دیگر از روش‌های موثر در درمان وسواس فکری و عملی میباشد. در این روش، فرد با مواجهه آهسته و تدریجی با وسواس‌های خود و ممانعت از انجام کارهای وسواسی، به تدریج از ترس و اضطراب خود رها می‌شود. این روش به فرد یاری می‌کند تا الگوی وسواسی خود را به چالش بکشد و در نهایت آن را کنترل نماید.

با این حالا، مهم میباشد که درمانگران در اعمال ERP، علت وسواس را بررسی کرده و به شناخت عوامل ناهشیار و آگاهی از آن‌ها بپردازند. بدون توجه به علل وسواس، تنها اعمال ERP امکان دارد سبب شکست درمان و حتی تشدید علائم وسواسی شود. درمانگران میبایست ترکیبی از روش‌های مختلف همچون CBT و رویکرد روان‌پویشی را در پیشنهاد بگیرند تا برترین نتایج در درمان وسواس دست یابند. هم چنین، همکاری و تعامل فعال بین درمانگر و مراجعه‌کننده در این روند زیاد اهمیت دارد.

وسواس فکری

وسواس فکری

هیپنوتیزم درمانی

درمان وسواس فکری با هیپنوتیزم یکی دیگر از شیوه‌های مورد استفاده برای درمان است. هیپنوتیزم درمانی یک روش مکمل است که می‌تواند است در درمان وسواس موثر باشد. تحقیقات نشان داده است که ترکیب هیپنوتیزم با روش‌های درمان روان‌پویشی، درمان شناختی رفتاری و رویارویی و جلوگیری از جواب (ERP) می‌تواند اثربخشی این روش‌ها را در درمان وسواس زیاد شدن دهد.

هیپنوتیزم درمانی بر اساس استفاده از فرآیند تغییر آگاهی و توجه عمدی استوار است. این روش می‌تواند به فرد یاری بکند تا به طور عمیق‌تری درک بکند و نیازها، تمایلات و باورهای ناهشیار خود را تغییر دهد. هم چنین، با استفاده از هیپنوتیزم می‌توان تمرکز و تمایلات فرد را به سمت تغییر رفتار و کنترل وسواس هدایت نمود.

مهم میباشد به یاد داشته باشید که هیپنوتیزم درمانی تنها بخشی از درمان وسواس میباشد و نبایستی به عنوان روش اصلی در پیشنهاد گرفته شود. معمولا، درمانگران از ترکیبی از روش‌ها و تکنیک‌های مختلف برای بهبود وسواس استفاده می‌کنند و انتخاب روش‌های متناسب بستگی به نیازها و شرایط هر فرد دارد.

درمان وسواس فکری با دارو درمانی

برخی از داروها، به ویژه داروهای ضد افسردگی که بر سیستم سروتونین تأثیر می گذارند، علائم OCD را کاهش می بدهند. این دارو فقط بوسیله دکتر قابل تجویز میباشد. عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی امکان دارد شامل تهوع، سردرد، خشکی دهان، تاری دید، سرگیجه و خستگی باشد. این اثرات اغلب پس از چند هفته ابتدا درمان کاهش می یابد. اگر عوارض جانبی شما شدید میباشد یا برای مدت طولانی ادامه دارد، میبایست این موضوع را با دکتر خود در میان بگذارید.

معمولا چندین هفته طول می کشد تا دارو اثراتی را درست کردن بکند. هنگام کاهش یا قطع دارو، دوز میبایست به آرامی تحت نظارت دکتر کاهش یابد. تحقیقات نشان داده میباشد که کودکان مبتلا به تب روماتیسمی که مبتلا به کوریا سیدنهام می‌شوند در معرض خطر ابتلا به OCD هستند، بنابراین درمان زودهنگام با آنتی‌بیوتیک‌ها امکان دارد احتمال تفکر وسواسی در آینده را کاهش دهد.

 

مطالب مرتبط:

آموزش ساخت شمع در خانه

کشاورزی هوشمند

معرفی گوشیiPhone 15

شرکت اپل