تکثیر پتوس

تکثیر پتوس

تکثیر پتوس :تقسیم بوته یکی از روش‌های ساده و موثر برای تکثیر گیاهان مختلف، از جمله پتوس، می‌باشد. این روش معمولاً برای گیاهانی استفاده می‌شود که ریشه‌های خود را از بین می‌برند و به آسانی از بوته جدا می‌شوند. برای تقسیم بوته پتوس نیز می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید:

  1. انتخاب گیاه اصلی:
    • گیاه اصلی یعنی پتوسی که می‌خواهید تکثیر کنید. این گیاه باید سالم و بدون علائم بیماری یا آسیب باشد.
  2. خرید یا تهیه گلدان جدید:
    • یک گلدان جدید با خاک مناسب برای پتوس انتخاب کنید. خاک باید خوب زهکشی داشته باشد.
  3. برش قسمت‌های سالم:
    • بوته پتوس را با دقت از گلدان خود جدا کنید.
    • برش‌هایی که حداقل دارای چند گره (قسمت‌های روی ساقه که برگ‌ها از آنجا خارج می‌شوند) هستند را انتخاب کنید. این برش‌ها باید سالم و بدون علائم بیماری باشند.
  4. قرار دادن در گلدان جدید:
    • هر برش را در گلدان جدید خود کاشته و با خاک فشرده کنید.
    • آبیاری معمولی را انجام دهید و گلدان را در محیطی با نور مناسب قرار دهید.
  5. مراقبت و آبیاری:
    • گیاهان تا ریشه‌های جدیدی بزنند به آرامی آبیاری کنید.
    • مطمئن شوید که گلدان در محیط با دمای مناسب قرار دارد.
  6. توسعه ریشه:
    • بعد از مدتی، ریشه‌های جدید از بوته‌های قطعه شده پیدا خواهند کرد. این نشان‌دهنده موفقیت تقسیم بوته است.

مراقبت دقیق از گیاهان تا رشد کامل ریشه و بوته جدید مهم است. اگر درست انجام شود، این روش می‌تواند تعداد زیادی از گیاهان پتوس را ایجاد کند.

 

تکثیر پتوس به روش تقسیم بوته

 

پتوس یکی از زیباترین و هم چنین مقاومترین گیاهان آپارتمانی میباشد که نگهداری اون خیلی راحت هست و شما میتونید به راحتی اون رو در خانه نگهداری نمایید.این گیاه رو بیش بصورت آویز استفاده می کنند و یا روی میز قرار میدن. برگهای این گیاه بصورت قلبی شکل و در 2 نوع معمولی و ابلق وجود دارد

برترین وقت تکثیر پتوس

اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان برترین وقت برای قلمه زدن پتوس میباشد، اما اگر در داخل خانه و آپارتمان میخواهید قلمه زدن و تکثیر این گیاه رو انجام بدید هر فصلی از سال میشه اینکار رو انجام داد.

نکته مهم در ریشه دار نمودن پتوس در آب

توجه داشته باشید که ریشه های گیاه زمانی در آب ریشه دار می شوند به مراتب ضعیفتر از زمانی هستند که در خام ریشه دار می شوند اما برای افرادی که تازه اقدام به نگهداری و تکثیر گیاها اپارتمانی می کنند برترین روش ریشه دار کرن در آب میباشد.

نحوه قلمه زن پتوس

در ادامه مرحله به مرحله به شما نحوه قلمه زدن پوتوس رو آموزش میدیم و میتونید ویدیو مراحل را هم مشاهده نمایید.

مرحله ابتدا انتخاب قلمه

برای قلمه زدن اول 1 ساقه برنا و شاداب رو برگزینید که میبایست طولی حدود ۱۵ سانتی متر داشته باشد و بعدا با 1 چاقو یا قیچی تیز و ضدعفونی شده از گیاه مادری جدا نمود، توجه داشته باشید که محل برش خیلی مهمه شما همانطور که در عکس ذیل میبینید از ذیل هر گره (که دورش را دایره قرمز کشیدم) گیاه را ببرید.

مرحله دوم قرار دادن قلمه ها در آب

میبایست قلمه ها را بذاریم تو آب جوشیده سرد شده طوری که انتهای قلمه ها به کف ظرف نخوره (چون اینطوری انتهای ساقه گند میکنه اگر با انتهای لیوان تماس داشته باشه سبب گندیدگی قلمه ها میشه) و بهتر این که توی آب یه تکیه زغال هم بندازید این کار مانع از خراب شدن قلمه میشه. هر وقت آب ظرف کم شد دوباره آب جوشیده سرد شده بهش اضافه میکنید.

من کف ظرفم سنگ ریزه ریختم که انتهای قلمه هام به ظرف نخوره. بهتره که قلمه ها یه سانت ریشه دار شدن اونا را بکاریم وگرنه به محیط آب عادت میکنن و بعد که میرن تو خاک از بین میرن.

نکته مهم :

بهتراست قلمه‌ها را پس از ریشه دهی با کود مایع تغذیه کنند. هر چند بهار مناسبترین وقت برای ازدیاد پوتوس میباشد ولی در داخل آپارتمان هر زمانی می‏توان آن را تکثیر کرد. برترین درجه حرارت برای ریشه‏ زایی قلمه‏ ها ۲۱ درجه سانتی‏گراد میباشد.

قلمه زدن پتوس و کاشت اون در خاک

برای تکثیر شما می توانید قلمه‌ای انتهایی ساقه را به طول ۸ تا ۱۰ سانتیمتر، با 1 چاقوی تیز جدا نمایید و انتهای قلمه را در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و یا هر۳تا ۵ قلمه را در گلدان با قطر دهانه ۹ سانتیمتر، حاوی کمپوست بذر وقلمه، بکارید.

خاک را مرطوب نمایید و گلدانها را در نور متناسب و دمای ۲۰درجه سانتیگراد نگاه دارید و با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. ریشه دهی یک ماه یا بیش طول خواهد کشید. گیاهانی که در بهار تکثیر شده‌اند، انبوه‌تر و شکیل‌تر می‌باشند. این گیاه در محل گره ساقه، به راحتی تولید ریشه نابجا می‌کند.پ

تکثیر پتوس به روش تقسیم بوته

شما میتونید برای تکثیر پوتوس از تقسیم بوته هم استفاده نمایید به این شکل که گیاه را به آرامی از گلدان خارج کنید. خاک اطراف ریشه را تکان بدهید. و قسمت های مناسبی از بوته را جدا نمایید. حالا هر 1 از قسمت ها را در گلدانی جداگانه بگذارید. دور ساقه را با خاک بپوشانید. و آبیاری نمایید. به همین راحتی و خوشمزگی

 

از چه خاکی برای تکثیر پتوس استفاده کنیم؟

تلاش نمایید از خاکی سبک با زهکشی بالا برای این گیاه استفاده نمایید چون خاک سنگین موجب کم شدن رشد گیاه میشه، پس بهتره از خاک های آماده برای اینکار استفاده نمایید.دمای متناسب برای قلمه پتوس چقدره؟

تلاش نمایید قلمه ها را در محلی با نور کم و دمای حدود ۱۸ الی ۲۰ درجه نگهداری نمایید و بعد از ریشه دهی و کاشت در گلدان آنان را به محلی با نور فیلتر شده منتقل نمایید، دمای محل نگهداری بعد از ریشه زدن و کاشت در خاک گلدان میتونه تا ۲۵ درجه سانتی گرا بالا بره اما تعداد دفعات آبیاری را زیاد شدن بدهید.

نور متناسب برای پتوس چقدر باشه؟

این گیاه به نور کم مقاوم هست اما اگر یار دارید که پتوس شما ابلق بشه حتما در محلی با نور فراوان اما فیلتر شده و غیر مستقیم قرار بدید.

آیا تکثیر از پتوس ابلق به ما گیاه ابلق میده؟

همانطور که در بالا گفتیم این نور هست که گیاه شما رو ابلق یا غیر ابلق میکنه پس نحوه تکثیر نمیتونه تاثیر داشته باشه اما انواع پتوس همچون پتوس مرمری که متفاوت از این موضوع هستند.